Thursday, July 8, 2010

Jangan Ukur Murid Melalui Exam Sahaja

Setuju benar dengan baginda Sultan Perak, Sultan Azlan Shah yang pencapaian pelajar tak harus diukur berdasarkan result exam sahaja.

Banyak lagi yang kita boleh ukur, i.e. kegiatan sukan, disiplin, pergaulan dan macam2 lagi le. Ianya perlu diukur secara total.

4 comments:

of tr@vels, 3nvironment, 9hotography and bl@bl@bl@ said...

Aku sokong ko seratus dua peratus..
memang benar kalau pandai exam jer yang lain semua tak tau, misalnya tak berani nak berucap di depan orang semua..sia sia aje..tapi result juga jangan la teruk sangat..tapi yang penting mesti rajin berusaha..

kenwooi said...

yeah agree! =)

velasrizal said...

byk lagi benda kita blh test kan..

Lirik Lagu Wanita - Shahir AF8

et said...

kannn.tapi ape sistem yang mudah pulak nak ukur yg lain2 tu? hurmmm.