Friday, May 14, 2010

Apasal taknak ke sekolah


Anak aku buat hal taknak pergi sekolah ...apahal pulak..cikgu letakkan dia diantara 2 budak lelaki...kena buli habis le tue taknak pergi sekolah. Bila tanya kenapa taknak pergi, dia ckp budak x dan y tue jahat sangat..nak cucuk mata dia dengan pensel dan hari-hari bukunya kena conteng dengan pensel dan colour.. susah mummy nak padam, nak pergi sekolah lama, tak best sekolah nie..katanya. Kawan-kawan dia budak lima tahun sedangkan dia dah 6 thn, takde kwn-kwn yang 6 tahun...kesiannya. So hari nie pergi jumpa dengan cikgu kelasnya minta tukar ketempat lain..yg susahnya sekolah nie kalau anak kita takpernah sekolah kat situ, dia akan asingkan dengan murid-murid yang pernah belajar kat situ sampai belajar pun kena mula dr bawah.. kalau budak dah pandai proceed jelah....takpe kita bg cikgu dia terkejut sikit, bila exam nanti biar gempak..

4 comments:

maslinamansor said...

wah... kecik2 dah pandai buli-membuli...

ainhamzah said...

olo.. ciannya..
chekgu tak cakna ke?
^^
cucuk balik mata cikgu..

rasp said...

cian kat anak u...
elok lah u dah gi jumpa cikgu tu...

et said...

hurm.nakal la budak2 sekarang neh.haizzz~