Tuesday, May 11, 2010

Budak remaja zaman sekarang


Budak-budak zaman sekarang, ganas-ganasnya, takut le...tak macam kita dulu-dulu..kalau ada pun sebilangannya sahaja yang betul-betul, jahat..even budak-budak sekolah sekarang dah pandai tengking-tengking cikgu, calarkan kereta.....baru-baru ini kat jusco wangsa maju budak perempuan remaja siap pakai uniform sekolah boleh bergaduh didepan org ramai yang tengah makan kat food court..siap baling kerusi (macamlah kerusi itu dia yg punye), bergaduh pasal pakwe agaknya, mujurlah ada kawan dia redakan...org-org kat situ pun tak berani nak campur, karang tak pasal di balingkan kerusi.....isk..isk..iskk...didiklah anak kita sebaik mungkin supaya menjadi anak yang berilmu dan berakhlak mulia...sekarang banyak pengaruh dan anasir-anasir buruk/negatif takut menjadi ikutan anak-anak kita....

6 comments:

Miecyber said...

Cabaran kepada ibu bapa sekarang nie....

rasp said...

kkdg mmg terkejut gak tgk pe'el budak zaman skarang...

sisdee said...

salam kenal :)

budak2 zaman skarang ni mmg kurang le..bangga sgt ngan zaman IT dia smpai akhlak ke laut :(

selalu berdoa agar jauhkan le anak2 dari sikap sedemikian :(

Mohd Adziim said...

Biasalah , remaja sekarang tak cukup didikan agaknya. Panas baran tak bertempat.

milimilo said...

pngaruh same kot n diri sendri xnak ikut apa yg dah belajar.tu yg jd cmtu

kyo said...

hai...kyo baru follow blog ni,,,wahh,,,kyo pon suka tgk cite korea..ada la 2-3 DVD dalam simpanan.. sgt minat kt hyun joong ngan geun suk....